Angelus Silesius; .... i w II turze będziecie wybierać tylko nazwisko/szyld figuranta, który będzie firmować swoimi poczynaniami TO SAMO SZAMBO.Czy mam rozumieć, że Pan Prezydent Andrzej Duda i ten no, no, jak mu tam . . . Rafałek to to samo szambo? Dlaczego? Could you elaborate on it? Mógłby pan trochę szerzej bowiem odczuwam wewnętrzny niepokój i pogubienie.
Skoro już o polityce rozmawiamy, to nijak wymiarkować nie mogę (to język Macieja Boryny) jak można dać się nabrać na tego chłoptysia, cwaniaczka, POtrzaskanego Rafałka. I to 30% rodaków uległo temu (autocenzura).
Panie Fidelissie, proszę porozmawiać z młodymi, z mieszkańcami miast, pracownikami korpo, studentami. Trzaskowski to symbol pozbywania się balastu historyczno-kulturowego, taka Kidawa-Blonska grała karta pieknego pochodzenia i przepadła. Jest nowe kontra stare, postęp kontra ciemnogród, nova et vetera, kolektywizm w nowoczesnym, pseudotolerancyjnym opakowaniu.
2. Wielka ofensywa konserwatywna i PiS ostoją normalności? Już pomijając osobnicze dokonania członków i ich rodzin, ilość ślubów kościelnych za jednego życia itp. to proszę mi pokazać jak PiS broni Polski przed ideologią gender? Ja rozumiem, że minister Gówin się nie uśmiecha, ale też jako minister szkolnictwa wyższego nie wkastrował tzw. "studiów gender" i innych wylęgarni lewackiego pomiotu. A jak podległa przecież Ministrowi Spraw Wewnętrznych policja chroni praworządnych obywateli np. z kampanii Stop Pedofilii? Fundacje Sorosa dalej kadry kują aż furczy.
3. Karuzele VATowskie i w ogóle wszystkie przekręty PO. Tyle ich było! Aj waj! Jak walczyli z tym wszystkim! Proszę pokazać ilu aferzystów siedzi? Czy jakiś polityk PO za coś beknął? Nie! Przecież "nie ruszamy waszych a wy później nie będziecie ruszać naszych". Kopmy się po kostkach ale tylko tak, żeby nawet siniaków nie było.
5. No dobra, ale przynajmniej aborcję zatrzymamy! Konkretnie, to wasz projekt obywatelski zatrzymamy w zamrażarce sejmowej! Ale w ogóle fajnie, że zebraliście te podpisy bo przynajmniej wiemy na kogo mieć oko.
6. "Panie, ile razy mam wybaczać? Czy aż siedem razy? Nie siedem, lecz czterysta czterdzieści siedem!" Tak brzmi nowa, judeochrześcijańska wykładnia Ewangelii! Ale mniejsza o judeochrześcijaństwo i happy chanuka! My tu się o większe pieniądze modlimy przepychamy! No więc generalnie przecież nic się nie dzieje! Po prostu nie ma roszczeń! Just like that! Just 447-just! To są jakieś bzdury wyssane z brudnego palca odwiniętego z onucy! I tym bzdurom trzeba powiedzieć zdecydowane NIE! I w ogóle minister Gliński wybuduje kolejne Muzeum Judaitsu, a do Jerozolimy i tak nie pojedziem na obchody wyzwolenia KL Auschwitz bo po co? W zupełności wystarczy, że udało się przywrócić do normalności ustawę o IPN i jest kosher.
7. A dla kogo jest ten wywiad? Bo jak dla Wiadomości to bez kozery powiem pincet! Albo i picet plus! No powrót do PRL to jest to co akurat PiS najlepiej wychodzi. 2mld złotych polskich dla TVP zintensyfikowało ten powrót. Już są lepsi od Urbana (tak tak! pamiętam te czasy!). Już gospodarka ręcznie sterowana, już towarzysz sekretarz premier przemierza Polskę z gospodarskimi wizytami. Jeszcze tylko te sklepy państwowe PSS Społem (bo się przepiołem!) odtworzymy i będzie cudownie.Niestety ja czasy komuny pamiętam aż za dobrze i obecna propaganda medialna bije je na głowę. Ten kierunek jest aż nadto widoczny w poczynaniach PiS i jest aż nadto STRASZNY.
re: Angelus Silesius.Noooo! To już lepiej! Teraz już wiem co to za szambo. A zatem; jaka jest pana ulubiona, preferowana, nie szambowa partia i na którą partię radzi mi pan głosować? Ale tak szczerze - jak na przedsoborowej spowiedzi.
Cytuj2. Wielka ofensywa konserwatywna i PiS ostoją normalności? Już pomijając osobnicze dokonania członków i ich rodzin, ilość ślubów kościelnych za jednego życia itp. to proszę mi pokazać jak PiS broni Polski przed ideologią gender? Ja rozumiem, że minister Gówin się nie uśmiecha, ale też jako minister szkolnictwa wyższego nie wkastrował tzw. "studiów gender" i innych wylęgarni lewackiego pomiotu. A jak podległa przecież Ministrowi Spraw Wewnętrznych policja chroni praworządnych obywateli np. z kampanii Stop Pedofilii? Fundacje Sorosa dalej kadry kują aż furczy. Odpowiem krotko - tu nie o rewolucje, a ewolucje chodzi. Co pan proponujesz? Zamkniecie z dnia na dzien tych instytucji/fundacji? A moze od razu 'wycinanie wysokich drzew' jak w Rwandzie?
Cytuj3. Karuzele VATowskie i w ogóle wszystkie przekręty PO. Tyle ich było! Aj waj! Jak walczyli z tym wszystkim! Proszę pokazać ilu aferzystów siedzi? Czy jakiś polityk PO za coś beknął? Nie! Przecież "nie ruszamy waszych a wy później nie będziecie ruszać naszych". Kopmy się po kostkach ale tylko tak, żeby nawet siniaków nie było. nikt nie jest glupi - ciezko udowodnic cokolwiek. Do tego dochodzi to, ze narod glupi - pan Stanislaw Gawlowski - obecnie senator 'niezalezny' - wedlug swiadkow, dokumentow i wszelkich znakow na niebie i ziemi, bral lapowki az furczalo a narod nadal zaglosowal na niego w wyborach jednomandatowych. PiS swoich 'przestepcow' jednak wyrzuca z list (vide: Stanislaw Kogut)
Cytuj5. No dobra, ale przynajmniej aborcję zatrzymamy! Konkretnie, to wasz projekt obywatelski zatrzymamy w zamrażarce sejmowej! Ale w ogóle fajnie, że zebraliście te podpisy bo przynajmniej wiemy na kogo mieć oko. Temat zaostrzenia prawa do morderstwa dzieci nienarodzonych byl juz tutaj omawiany wielokrotnie. To kolejny temat, ktory wymaga ewolucji i edukacji a nie rewolucji. W momencie gdyby projekt Godek przeszedl - mielibysmy koniec PiSu i koniec tej namiastki konserwatyzmu, ktory mamy. Bylby to rowniez koniec onucy z Konfederacji, bo glosowaliby za tym projektem.
Cytuj6. "Panie, ile razy mam wybaczać? Czy aż siedem razy? Nie siedem, lecz czterysta czterdzieści siedem!" Tak brzmi nowa, judeochrześcijańska wykładnia Ewangelii! Ale mniejsza o judeochrześcijaństwo i happy chanuka! My tu się o większe pieniądze modlimy przepychamy! No więc generalnie przecież nic się nie dzieje! Po prostu nie ma roszczeń! Just like that! Just 447-just! To są jakieś bzdury wyssane z brudnego palca odwiniętego z onucy! I tym bzdurom trzeba powiedzieć zdecydowane NIE! I w ogóle minister Gliński wybuduje kolejne Muzeum Judaitsu, a do Jerozolimy i tak nie pojedziem na obchody wyzwolenia KL Auschwitz bo po co? W zupełności wystarczy, że udało się przywrócić do normalności ustawę o IPN i jest kosher. Wypieranie sie tego, ze spolecznosc Zydowska byla ogromna czescia Polski przedwojennej jest zwyczajnie durne. Przed wojna w Polsce, blisko 10% obywateli bylo Zydami, w znacznej mierze zasymilowanymi. Nalezy im sie pamiec - wiec co panu przeszkadzaja muzea? Co do mienia bezspadkowego to jest inna sprawa, ale z drugiej strony - w 1929 roku moja prababka wyjechala z Warszawy w poszukiwaniu spokoju na wsi. Poznala tam chlopa, osiedlila sie i tak juz zostali. W 'miedzyczasie' jej rodzice zmarli, wybuchla wojna, zawieruchy. Dom w Warszawie, wraz z dzialka, bylby warty teraz pewnie kolo 2 milionow (250 metrow, blisko centrum). Tez uwazam, ze milobyloby go odzyskac. Ale wiem, ze sie nie da. Zydzi tez moga probowac, ale im sie nie uda. I nie jest do tego potrzebne nowe prawo - mamy za duzo durnych aktow prawnych.
Cytuj7. A dla kogo jest ten wywiad? Bo jak dla Wiadomości to bez kozery powiem pincet! Albo i picet plus! No powrót do PRL to jest to co akurat PiS najlepiej wychodzi. 2mld złotych polskich dla TVP zintensyfikowało ten powrót. Już są lepsi od Urbana (tak tak! pamiętam te czasy!). Już gospodarka ręcznie sterowana, już towarzysz sekretarz premier przemierza Polskę z gospodarskimi wizytami. Jeszcze tylko te sklepy państwowe PSS Społem (bo się przepiołem!) odtworzymy i będzie cudownie.Niestety ja czasy komuny pamiętam aż za dobrze i obecna propaganda medialna bije je na głowę. Ten kierunek jest aż nadto widoczny w poczynaniach PiS i jest aż nadto STRASZNY. Wincyj TVN, bo pan propaganda mowisz. 2 miliardy zlotych przeznaczone sa na media narodowe. A zatem wszystkie programy Polskiego Radia, lokalnych rozglosni, lokalne oddzialy TVP, ktore robia genialne czesto reportaze o kulturze i architekturze lokalnej, a ktore na reklamach nie sa w stanie zarobic tyle, zeby jednego porzadnego operatora utrzymac.
Jako nie-wyborca POPiSu, czesto musze na takie brednie odpowiadac. Ktos z panstwa napisal powyzej 'zoologiczny antypisizm': chocby PiS na glowie stanal, zawsze bedzie 'tym zlym'. A juz pekam ze smiechu jak widze dziennikarzy, ktorzy z oburzeniem pisza, ze na Dude to glosowali glownie ludzie niewyksztalceni i z malych miast. Ci sami ludzie, ktorzy Korwina odsadzaja od czci i wiary - mowia (nie wprost) Korwinem: 'Stado wiejskich glupkow wybiera NAM, oswieconym magistrom z Warszawy, prezydenta!'
Przypominam sobie atmosfere społeczną tuż przed i po wyborach 2015. Takiej atmosfery nadziei, oczekiwania na zmiane, tesknoty za normalnością nie było w Polsce od pamiętnego lata 1980.