Mam swoje „ale” do abp. Marka Jędraszewskiego za sprawę abp. Juliusza Paetza, bo nie stanął wtedy po stronie skrzywdzonych.
Cytat: rysio w Sierpnia 06, 2019, 17:56:06 pmMam swoje „ale” do abp. Marka Jędraszewskiego za sprawę abp. Juliusza Paetza, bo nie stanął wtedy po stronie skrzywdzonych. No bo w 100% nie można powiedzieć kto tam naprawdę został skrzywdzony. Jako biskup diecezjalny łomżyński w latach 1983–1996 odchodził do rodzinnego Poznania z bardzo dobrą opinią, tamtejsze środowisko wręcz odradzało ten awans, obawiając się, że tam wejdzie w takie układy, które go zniszczą. Wiem to od osoby duchownej wywodzącej się właśnie z diecezji łomżyńskiej.
Czy dobrze zrozumiałem, że molestowani klerycy to pikuś ale biskup w srodowisku układów to dopiero krzywda i cierpienie. Dobrze rozumiem?
"...warto chyba położyć kres temu dokazywaniu przewielebnych księży, którzy próbują psychologicznie szantażować katolickie masy tak zwaną „miłością Chrystusową” - że to właśnie Chrystus surowo przykazał, by sodomitów kochać i w niczym im się nie sprzeciwiać.[/b]
Cytuj"...warto chyba położyć kres temu dokazywaniu przewielebnych księży, którzy próbują psychologicznie szantażować katolickie masy tak zwaną „miłością Chrystusową” - że to właśnie Chrystus surowo przykazał, by sodomitów kochać i w niczym im się nie sprzeciwiać.[/b]To jest jedyny powód dlaczego politycy pozwalają jeszcze na istnienie w przestrzeni publicznej Kościoła.Dyżurni biskupi jak małpy na drucie na każde skinienie polityków pouczają nas:- kochaj lgbt+- nie bądź narodowcem,- nie protestuj na ulicach,- nie chodź do fsspx- popieraj UEPS bym zapomniał... dbaj o potrzeby materialne swojego biskupa
Ks. Isakowicz-Zaleski: Dziwne, że prymas Polski nie zareagował na cenzurę abp. Jędraszewskiego. Myślę, że poparł lewicęLink - https://wnet.fm/2019/08/08/ks-isakowicz-zaleski-dziwne-ze-prymas-polski-nie-zareagowal-na-cenzure-abp-jedraszewskiego-mysle-ze-poparl-lewice/