jeszcze w kwietniu zadzwonił do mnie aspirant policji, wypytując, jak tam mi poszło z zakupem mieszkania i jaki jest stan mego zdrowia – bo dopytuje się o to jakiś życzliwy. Poinformowałem, że właśnie podpisałem stosowny akt notarialny, a jeśli chodzi o stan zdrowia, to prosiłbym o ujawnienie personaliów życzliwego, bo mam wrażenie, że przy pomocy policji ktoś chciałby uzyskać o mnie tak zwane dane wrażliwe.Sprawa mojego zdrowia to sprawa między moim lekarzem a mną i ani policji, ani życzliwym nic do tego.Policjant powiedział, że ujawnienie personaliów życzliwego nie będzie chyba możliwe, w związku z czym nabrałem już niemal pewności, że Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego nadzorowana przez pana Mariusza Kamińskiego, którego w swoim czasie „od stryczka” w pośpiechu odciął pan prezydent Andrzej Duda, po raz kolejny zaczyna robić mi, jak to się mówi, „koło pióra”, podobnie jak w roku 2012, kiedy to jakiś konfident, później skrupulatnie chroniony przez policję i prokuraturę, w ramach „Operacji Menora” wpuścił do sieci fałszywkę w postaci rzekomego mego zobowiązania do współpracy z SB. Śledztwo zostało umorzone z powodu niemożności skontaktowania się przez rok z administratorem holenderskiego serwera, z którym ja skontaktowałem się telefonicznie w ciągu minuty.
ostatnio natrafiłem na ciekawy - w ramach wSensie.tv - cykliczny program "Wierzę. Extra Ecclesia nulla salus", w którym poruszane są tematy religijno/kościelne i krytyka dzisiejszych trendów w KK, w tym i reform liturgicznych. Najczęstszym (jeśli nie jedynym) gościem jest Paweł Lisicki. polecam. Dostępne na yb.
https://wpolityce.pl/polityka/454458-luft-atakuje-ks-szydlo-za-odprawianie-tylem-do-wiernychszkoda, że nie jest tak jak by tego chciał Luft
. Oddalamy się od świata…