CytujWystarczy ?Nie wystarczy!!
Wystarczy ?
Ale co ma piernik do wiatraka?Co ma wspólnego Akt poświęcenia się Najświętszemu Sercu Jezusowemu z ogłoszeniem Go Królem Polski.To jest dla mnie dalej niejasno wytłumaczone.Jeszcze raz zapytam, co Państwo widzicie złego w ogłoszeniu Pana Jezusa Królem Polski i co za tym idzie życiem według Jego praw i zasad?
Cytat: Zuzia w Czerwca 10, 2014, 23:12:49 pmAle co ma piernik do wiatraka?Co ma wspólnego Akt poświęcenia się Najświętszemu Sercu Jezusowemu z ogłoszeniem Go Królem Polski.To jest dla mnie dalej niejasno wytłumaczone.Jeszcze raz zapytam, co Państwo widzicie złego w ogłoszeniu Pana Jezusa Królem Polski i co za tym idzie życiem według Jego praw i zasad?Jaki piernik do wiatraka? Proszę czytać, tu już jest tyle napisane w różnych wątkach, że nie widzę potrzeby powtarzać. Jak zacznie Pani czytać i do tego trochę myśleć, to wszystko będzie jasne. Może ten fragment da coś do zastanowienia:"(...) Serce Boże jest symbolem i żywym obrazem nieskończonej miłości Jezusa Chrystusa, która nas pobudza do odwzajemnienia się również miłością. Dlatego jest rzeczą najzupełniej odpowiednią poświęcenie się temu Najświętszemu Sercu. Poświęcenie zaś takie nie jest niczym innym, jak oddaniem się Jezusowi Chrystusowi, ponieważ wszelki objaw czci, hołdu i miłości względem Bożego Serca odnosi się w rzeczywistości do osoby samego Chrystusa. (...)" Encyklika "Annum Sacrum" papież Leon XIIIDopiero ks Kiersztyn odkrył Jezusa Króla Polski bo wcześniej przez całe wieki nie wpadł na to ani Kościół, ani wszyscy papieże. Tylko współczuć i się modlić za tych wszystkich co taką ideę propagują. Ale sam Pan Jezus powiedział: "To umiłowane Serce będzie królowało wbrew sprzeciwom szatana i jego poddanych. (...)" Chrystus jest Królem! Ogłaszanie Chrystusa Króla na Króla Polski, to wygląda tak, jakby Cesarzowi, do którego należy WSZYSTKO! wydzielać małe księstwo.Proszę spokojnie, ze zrozumieniem przeczytać ten akt, który zamieściłam.
https://www.youtube.com/watch?v=c8wynx-fXxo
(...)Wie Pani co, ja przepraszam bardzo,ale proszę łaskawie nie zarzucac mi braku myślenia. Ja zadaje konkretne pytania, a to Pani nie potrafi na nie konkretnie odpowiedzieć. Miesza Pani dwie sprawy. Dla mnie nie jest jednym i tym samym oddawanie czci i hołdu Najświętszemu Sercu Pana Jezusa, a co innego ogłoszenie, że jest naszym Królem. To nie jest tak, że my łaskawie chcemy Mu dac co i tak jest Jego. Dla mnie chodzi o to, żeby publicznie ze wszystkimi tego konsekwencjami uznać i ogłosić, ze dla nas Polakow tylko On, Nasz Pan Jezus Chrystus jest naszym królem. A my jako Jego poddani tylko Jego słuchać będziemy.Ja tak rozumiem akt intronizacji. I ponownie się pytam (ale pewnie się nie doczekał na odpowiedz), co Pani widzi złego w takim akcie?Tylko proszę łaskawie nie zarzucac mnie cytatami, czerwonymi wytluszczeniami itp. na temat Najświętszego Serca Pana Jezusa.Ja czekam tylko na konkretna odpowiedz na moje pytanie.Pozdrawiam
Sprawa jest bardzo prosta. Idea ogłoszenia Pana Jezusa Chrystusa Królem Polski powstała w wyniku szatańskich objawień jakie mają miejsce w oddzielającej się od Kościoła grupce sympatyków śp. x. Kiersztyna.
Co za "święte" oburzenie. Póki co, to Pani ma namieszane. Nie rozumie Pani mojej/moich wypowiedzi, to powyżej też padła odpowiedź - o taka:
Cytat: Anna M w Czerwca 11, 2014, 10:09:56 amCo za "święte" oburzenie. Póki co, to Pani ma namieszane. Nie rozumie Pani mojej/moich wypowiedzi, to powyżej też padła odpowiedź - o taka:Bełkotania nigdy nie rozumiem, wolę konkretne i jasne odpowiedzi, a to co Pani pisze to jedna płyta grana w kółko.Wije się Pani i dalej nie odpowiada jakie jest Pani stanowisko.Zaczyna mnie to powoli śmieszyć.
(...) Stąd teza ks Kiersztyna na ich ulotkach Intronizacja NSJ nie , intronizacja Jezusa Króla Polski tak.
"Intronizatorzy" od ks. Kiersztyna najwyraźniej przeoczyli, ale ... oni nie chcą Serca Pana Jezusa tylko Osobę. [...] Akt z 2011 r. jak najbardziej aktualny i ważny!