Nie wiem dlaczego, zapomniałem zapytać księdza dzisiaj, ale dowiem się, czy taka była jego wola, czy też z innych powodów to uczyniono. Zdjęcie zrobione zostaną na następnej - listopadowej mszy. Ołtarz kaplicy, w której msza jest odprawiana wygląda tak:

Kaplica wybrana została ze względu na to, że jest w niej przechowywany Pan Jezus, jest dość spora w porównaniu z pozostałymi kaplicami, a także są organy. Nie ma balasek - na komunię dostawiamy klęcznik, więc przypomina to trochę msze Benedykta XVI. Pierwsza msza w katedrze wypadła dobrze, mieliśmy kilka problemów liturgicznych, ale nad tym będziemy pracować

Brat zakrystianin był też dla nas bardzo życzliwy. Wiernych nie było wielu (nie policzyłem), jednakże z czasem będzie lepiej, gdyż informowano o tym w ogłoszeniach duszpasterskich w różnych kościołach w tę lub w poprzednią niedzielę, dowód np. tu
http://www.radzym.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=76:ogloszenia-duszpasterskie-xxviii-niedziela-zwykla-13-10-2013r&catid=8&Itemid=101