Jeszcze raz potwierdzam, iz w Boże Ciało, w parafii na Glinicach o godz. 13:00 Msza św. Trydencka. Będzie to msza śpiewana, w intencji ks. proboszcza Stanisława Suwały.
(...) można było pokazać piękno łacińskiej Mszy ludziom mniej lub wogóle nie zorientowanym.
Wielu zarzucało x. Kuli, że nie odprawia Mszy w Farze tak, jak powinien, ale i tak były to Msze nieporównywalnie lepsze niż to co zobaczyłem w czwartek. I nawet nie było mi smutno ale byłem porządnie wkurzony.
Na Glinicach nadużyć / błędów raczej nie było. Poza jednym. "Corpus Christi" zamiast "Corpus Domini nostri Iesu Christi custodiat animam tuam in vitam aeternam. Amen."
Dla mnie to w ogóle nie był KRR!!! (poza zastosowanymi czytaniami). Nie był to także oczywiście NOM. Trudno powiedzieć co to było.
Szczerze mówiąc to wyszedłem z kościoła po wstępnych ogłoszeniach co będzie po polsku a co nie.
Cytat: Michał Warczachowski w Czerwca 27, 2011, 10:03:13 amSzczerze mówiąc to wyszedłem z kościoła po wstępnych ogłoszeniach co będzie po polsku a co nie. To proszę nie wygłaszać takich kategorycznych sądów, że "to nie był w ogóle KRR". Jeśli jedynym zarzutem jest fakt, że części stałe były po polsku, to doprawdy - nie ma Pan pojęcia, co tak naprawdę różni KRR od NOM. Zapewniam, że łacina nie jest najistotniejszą różnicą.
Dla mnie to w ogóle nie był KRR!!! (poza zastosowanymi czytaniami). Nie był to także oczywiście NOM. Trudno powiedzieć co to było. Dobrze, że wcześniej byłem na porządnie odprawionym NOMie, bo nie wiem czy spełniłbym obowiązek uczestnictwa we Mszy.