Spora część tzw. narodowców to są sieroty po prl-u, to chyba najlepsze wytłomaczenie :|
Takie pytanie-dowcip (z czasów 1-szej "Solidarności") - Czy masz poglądy zgodne z "Rzeczywistością"?* Nazwa ich organu prasowego
Za wpuszczenie pedalskich aktywistów do szkół Gierek by powiesił ministrę ...no może nie za jaja ale za żebro
Gdyby komuna doczłapała do XXI wieku, byłaby niemal w całości tęczowa. A reszta na pewno by się nie wychylała, bo od myślenia są inni tuwarzysze.
Byłem na Mszy śpiewanej 11 XI u x. Pobudkowskiego o godz. 20:00. Ludzi było sporo, nie wiem, czy z uwagi na MN niektóre twarze i buzie zupełnie nieznajome. x. Wojciech - jak zawsze skupiony, skrupulatny Rewelacyjny organista, można by go słuchać godzinami.Kantorzy znośni, ale nie zrozumiem tego owczego pędu do Mszy śpiewanych. Przesyt łaciną oraz deficyt pobożnych pieśni jest tam ewidentny. Połowa towarzystwa tym łatwiej zasypia o takiej porze, bo do śpiewu się nie włączy. No i obserwujemy to, co tak irytowało św. Piusa X - akcja liturgiczna jest wstrzymywana z uwagi na trwający śpiew.
Rozumiem, że Pan woli Szechtera i Kuronia niż gen. Stanisława Skalskiego albo Bohdana Porębę (zresztą raczej piłsudczyka niż narodowca).
Byłem na Mszy śpiewanej 11 XI u x. Pobudkowskiego o godz. 20:00.
Komuna (ta poprzednia) tęczowa? Rozumiem propagowanie lewackiego obłędu u innych, ale hodowanie go u siebie? Po co? Żeby samego siebie osłabić? Może to kontrowersyjne co teraz powiem, ale wydaje mi się, że taki L. Miller należy do pokolenia, które wreszcie nauczyło się rządzić, a zostało posłane na emeryturę. Dopuszczam naturalnie możliwość, że po prostu ich przeceniam.