Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 11, 2025, 13:29:40 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232963 wiadomości w 6647 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Film "Katolicy" dostępny w sieci
« poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] 4 Drukuj
Autor Wątek: Film "Katolicy" dostępny w sieci  (Przeczytany 18103 razy)
Thomas
Gość
« Odpowiedz #30 dnia: Lutego 22, 2009, 21:48:35 pm »

Nieśmiało zapytuję, ...a można by tak prosić o film instrukt. do tridentiny produkcji fsspx (wielojęzykowy). :)
mac
aktywista

sługa Boży Pius XII

« Odpowiedz #31 dnia: Lutego 22, 2009, 21:57:20 pm »

Ha, każdy by chciał, ale czy tak można?
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
Cornix
adept
*

gg 6997343

« Odpowiedz #32 dnia: Lutego 23, 2009, 09:01:46 am »

Musze zrobic uwage: mysle, ze prawo autorskie jest w Polsce podobne naszemu. Wolno sciagac i ogladac w celach osobistych, ale jesli jest ugruntowniona niepewnosc w prawie wlasciciela strony rozpowszechnienia utworu - sciaganie zabronoine. (brrr, ile slow  :-[)
? ?? ???? ?????? ????? ??????????????? ??????????c??. ? ??? ???? ????? ??? ????????. ?????? ??? ??????, ?? ? ??? ??????? ?????? ??-??????. ? ?????? ;)
Wybaczcie, ale nie mogłem się powstrzymać. Uwielbiam ten język  :)
Co do samego filmu to pokazuje on chyba pewne obawy, które niektórzy mieli po posoborowym szaleństwie, "nowej wiośnie" itp. Na szczęście sprawy aż tak daleko nie poszły (przynajmniej w Polsce), a wiele wskazuje na to, że już będzie tylko lepiej... Cóż, jestem optymistą.
Mam mieszane uczucia co do zakończenia filmu. Myślałem że o. Kinsella sam zacznie celebrować KRR ;)
Jednak na forum nie pokazuje rosyjskiego alfabetu, przynajmniej u mnie  :-\ Szkoda

Panstwo chce rosyjski alfabet? Panstwo kpi nad biedna dziewczyna?
?????????, ????????! :)
UPD: nie pokazuje....A co tam bylo?
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2009, 09:03:43 am wysłana przez Cornix » Zapisane
Pisze bez kresok. Prosze zrobic  interpretacje pozytywna))))
Thomas
Gość
« Odpowiedz #33 dnia: Lutego 23, 2009, 15:00:14 pm »

Proponowałem zapłatę słuszna a nawet b. słuszną i nic... tylko dla kapłanów. Powiedziałem, że dam proboszczowi jak przyjdzie po kolędzie i nic.
ps działamy w sytuacji wyższej konieczności :)
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #34 dnia: Lutego 23, 2009, 15:31:26 pm »

nie możemy się jakoś spotkać Panie Thomas

:((
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Kamil
aktywista

« Odpowiedz #35 dnia: Lutego 23, 2009, 16:34:09 pm »

Musze zrobic uwage: mysle, ze prawo autorskie jest w Polsce podobne naszemu. Wolno sciagac i ogladac w celach osobistych, ale jesli jest ugruntowniona niepewnosc w prawie wlasciciela strony rozpowszechnienia utworu - sciaganie zabronoine. (brrr, ile slow  :-[)
? ?? ???? ?????? ????? ??????????????? ??????????c??. ? ??? ???? ????? ??? ????????. ?????? ??? ??????, ?? ? ??? ??????? ?????? ??-??????. ? ?????? ;)
Wybaczcie, ale nie mogłem się powstrzymać. Uwielbiam ten język  :)
Co do samego filmu to pokazuje on chyba pewne obawy, które niektórzy mieli po posoborowym szaleństwie, "nowej wiośnie" itp. Na szczęście sprawy aż tak daleko nie poszły (przynajmniej w Polsce), a wiele wskazuje na to, że już będzie tylko lepiej... Cóż, jestem optymistą.
Mam mieszane uczucia co do zakończenia filmu. Myślałem że o. Kinsella sam zacznie celebrować KRR ;)
Jednak na forum nie pokazuje rosyjskiego alfabetu, przynajmniej u mnie  :-\ Szkoda

Panstwo chce rosyjski alfabet? Panstwo kpi nad biedna dziewczyna?
?????????, ????????! :)
UPD: nie pokazuje....A co tam bylo?
Nie kpię, jeśli tak to Pani odebrała to przepraszam. Po prostu uczę się języka rosyjskiego (który to język uwielbiam) i chciałem odpisać na Pani poprzedni post po rosyjsku. Niestety, zamiast liter pojawiły się znaki zapytania. Napisałem tam z tego co pamiętam że już wkrótce nasze przepisy w tej materii (dozwolony użytek osobisty) będą się różnić od tych z Pani stron, bo ponoć obecne nie są zgodne w tym zakresie z dyrektywą UE, i przeprosiłem za ewentualne błędy w tych zdaniach- dopiero się uczę :)
Paladyn
uczestnik

vivere militare est

Tradinagrania
« Odpowiedz #36 dnia: Lutego 23, 2009, 16:38:46 pm »

Z zadziwieniem stwierdzam, że film od Krusejdera ma dodatkową scenę, której nie było w wersji, którą oglądałem wcześniej. Chodzi o tę scenę w Watykanie. Bardzo smutny film.

Z jeszcze większym zdziwieniem stwierdziłem, że Martin Sheen poparł Obamę http://www.youtube.com/watch?v=oGSxGJ0Rlnk
"Rycerz Chrystusowy (...) Swoją pierś przyoblekł w kolczugę, a duszę okrył pancerzem wiary. Z tą podwójną zbroją nie obawia się już ani człowieka, ani szatana." św. Bernard z Clairvaux
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #37 dnia: Lutego 23, 2009, 16:56:05 pm »

aha - czyli moja wersja jest dluzsza o ok. 10 od czegos co u Angoli wyszlo na dvd :)
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
siloam
uczestnik

Profil na slideshare
« Odpowiedz #38 dnia: Lutego 23, 2009, 21:41:03 pm »

A nie można podzielić filmu na archiwum wieloczęściowe i wrzucić części na
www.sendspace.pl? Mam zablokowane porty na torrenta.
O salutaris Hostia!
Quae Coeli pandis ostium,
Bella premunt hostilia,
Da robur, fer auxilium.
Andris krokodyl różańcowy
aktywista

« Odpowiedz #39 dnia: Lutego 24, 2009, 08:19:54 am »

A nie można podzielić filmu na archiwum wieloczęściowe i wrzucić części na
www.sendspace.pl? Mam zablokowane porty na torrenta.
Dołączam się do prośby. Nie mam absolutnie zamiaru płacić za ściągnięcie czegokolwiek z sieci. Wolę nie obejrzeć niż zapłacić za coś, za co płacić się nie powinno. Proponowałbym wrzucenie podzielonego filmu na "Udostępszczółkę": http://sharebee.com . "Udostępszczółka" ładuje wszystko na kilka serwisów plikowych.
Jak podzielić plik? Pakując go przy pomocy programu do kompresji, np. winrar lub bezpłatnego 7-zip ( http://7-zip.org ):
« Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2009, 09:51:36 am wysłana przez Andris Inkvizitors » Zapisane
Początkowo zamierzaliśmy nie odpisywać na Pański list, ale ponieważ Pan nalega, pragniemy poinformować, że nie odpowiemy na zadane pytanie.
siloam
uczestnik

Profil na slideshare
« Odpowiedz #40 dnia: Lutego 24, 2009, 15:50:23 pm »

To nie tak. Plik podzielić można np menadżerze plików FreeCommander. Nie ma konieczności jego pakowania, bo jest to plik avi i zyskane miejsce byłoby śmiesznie małe.
A WinRar jest płatny (z bodajże 30 dniowym) okresem próbnym, kiedy można z niego korzystać bez opłaty (shareware).
O salutaris Hostia!
Bella premunt hostilia,
Da robur, fer auxilium.
siloam
uczestnik

Profil na slideshare
« Odpowiedz #41 dnia: Kwietnia 08, 2009, 00:54:54 am »

"Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego."
Nieaktualne. Prawa autorskie do filmu wygasły. Film jest obecnie na licencji Public Domain i udostępnia go m.in. Google Video. Można więc go dowolnie pobierać i kopiować bez przeszkód prawnych.

http://www.sendspace.pl/file/4KZCkprc/
http://www.sendspace.pl/file/onuX5r6F/
http://www.sendspace.pl/file/N1Q5LH4E/

Do otwarcia pliku polecam program Peazip, choć teoretycznie ze scaleniem i rozpakowaniem powinien sobie poradzić każdy dzisiejszy program obsługujący archiwa zip.
O salutaris Hostia!
Bella premunt hostilia,
Da robur, fer auxilium.
marcin
Gość
« Odpowiedz #42 dnia: Kwietnia 09, 2009, 11:46:12 am »

film jest chyba przesadzony, w pewnych momentach miałem poczucie "przegięcia". Film chce mocno wpłynąć na emocje widza, szkoda że tworząc fałszywy obraz rzeczywistości. Tworząc wyobrażenie straconego "edenu", kiedy wszystko było piękne, idealne a dziś jest zepsute, wypaczone wpisuje się w dość banalny schemat. Film nie zrobił na mnie większego wrażenia choć nie uważam tych 90min za czas stracony. 
Andris krokodyl różańcowy
aktywista

« Odpowiedz #43 dnia: Kwietnia 24, 2009, 10:31:22 am »

Ciekawy film. Dziękuję za przeniesienie go w normalne miejsce.
Początkowo zamierzaliśmy nie odpisywać na Pański list, ale ponieważ Pan nalega, pragniemy poinformować, że nie odpowiemy na zadane pytanie.
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #44 dnia: Lutego 06, 2014, 18:55:15 pm »

Proponowałem zapłatę słuszna a nawet b. słuszną i nic... tylko dla kapłanów. Powiedziałem, że dam proboszczowi jak przyjdzie po kolędzie i nic.
ps działamy w sytuacji wyższej konieczności :)

Kilka lat temu dostałem płytę w Przeoracie i przekazałem wikaremu z parafji z którym przez kilka miesięcy rozmawiałem o starusie. Pożyczyłem mu mszalik 1962, który później odebrałem, oraz płytę szkoleniową i Małą Czerwoną Książeczkę Summorum Pontificum które zaiwanił :(znaczy zapomniał gdzie jest, więc nie mam). Do mszy nie doszło.

O ile się orientuję teraz są trzy filmy szkoleniowe:
1.Piusacki
2.Piotrusiów
3.ED ale kto go zrobił?
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
Strony: 1 2 [3] 4 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Film "Katolicy" dostępny w sieci « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!